Cum găsesc cel mai bun terapeut pentru mine ?

Google îți oferă peste 3 milioane de răspunsuri, dar nici unul nu va fi răspunsul tău.

Decizia de a urma terapie sau de a căuta suport specializat în perioadele de răscruce sau în perioade încărcate emoțional vine întotdeauna însoțită de întrebarea: Cu cine ar fi mai bine să încerc? Alegerea psihoterapeutului sau a consilierului „cel mai bun” pentru tine e una personală, intimă și extrem de importantă. Alegerea corectă condiționează succesul terapiei.

Deci, cum găsesc cel mai bun psihoterapeut pentru mine?

46896_9011

Ai încredere în instinctele tale: recunoaște importanța nevoilor tale psiho-terapeutice și alege persoana receptivă la problemele tale, dispusă să se implice pentru a-ți acorda susținerea necesară.

Empatie, compasiune, înțelepciune și caracter: toate acestea sunt atribute pe care un bun psiholog le are. O bună pregătire profesională este de asemenea esențială.

Un om inteligent, va ști să-ți ofere suport și cele mai bune căi de urmat pentru tine, în timp ce un comerciant va ști să-ți vândă lucruri de care nu ai nevoie.

Fundația unei terapii bune și a eficienței acesteia vor depinde de relația pe care tu și psihologul o veți construi împreună. Ai încredere. Terapia funcționează.