Copilul meu…”in a relationship “

Am încercat cât am putut, să-mi țin copii cât mai departe de această super la modă viața virtuală.

Am dorit să le arăt că viața înseamnă mult mai mult decât un « LIKE » sau « LOL », însă oricât de mult m-am străduit nu am reușit să fac față acestei necinstite competiții…high-tech.

Așa că , după ce-am aflat că fiul meu are cont pe facebook la 11 ani , și nu pentru că mi-ar fi spus , ci pentru că… îmi « cerea prietenia » , m-am gândit că ar trebui să acord mai multă libertate, și asta pentru a nu fi luată prin surprindere. Ca atare i-am permis și fiicei mele (tot la 11 ani) să-și facă de acasă cont pe faimoasa rețea de socializare, că altfel nu dădea bine la școală.

Pe principiul… « Paza bună trece primejdia rea »….i-am cerut EU prietenia, că vorba aceea, mai vezi și tu ce prieteni are și ce face copilul tău atunci când stă supercuminte în camera sa.

Însă paza nu a fost atât de bună, de vreme ce într-o noapte insomniacă am citit pe satusul fiicei mele că  « is in a relationship » ?! « LIKE » ? « LOL » ? Really ? Adevăr sau provocare ? 

FeatImage-1013

Nu știu cât era adevăr, însă cu siguranță provocare era. Provocare pentru mine, atât ca mamă, cât și ca psiholog, din moment ce intelectul și emoționalul au început să dezbată situația. Ce mă deranja mai mult: faptul că fiica mea e « in a relationship » la… 12 ani ?! Ce înțelege ea prin acest status? Trecând dincolo de întrebarea (aici era emoționalul): cine e ? De unde îl cunoști? Și vorba aceea… De-a cui e?

Într-un final, și după o noapte albă, intelectul a învins emoționalul, și a doua zi am purtat o discuție calmă, liniștită ca de la psiholog-mamă la fiică, prin care am încercat să-i explic că trecând dincolo de emotiile atât de frumoase ale dragostei platonice (cel puțin în această fază), faptul că-ți place de ochii lui și lui ii place de ochii tăi nu înseamnă « a relationship » și că profunzimea semnificației acestui cuvânt este mult mai adâncă, chiar și în aceste vremuri de high-tech definition.

Restul discuției… ei bine beneficiază de clauza de confidențialitate mamă – fiică.

Cu drag,

Corina Bratu